Niin. Tätä minä pohdin tänä aamuna, kun meikkasin vessassa ennen yliopistolle lähtöä. Vastaus otsikon kysymykseen on: Varmasti voi! Mutta täytyy olla hitsin hyvät geenit ja vankka itseluottamus. Myös rusketus auttanee asiaan. Mutta voiko Suomen talvessa näyttää oikeasti hyvältä luomuna, kun viima ja märkyys ovat piesseet kasvoiltasi viimeisetkin värin rippeet? Omalla kohdallani ainakin epäilen tätä vahvasti. Näyttäisin vain aneemiselta ja saisin vain kuulla kommentteja siitä miten näytän väsyneeltä tai kysymyksiä siitä onko minulla krapula? (vaikka en edes juo alkoholia.)

Meikatessani pohdin myös hiusten värjäämisen lopettamista. Olen siinä nykyään aika laiska, joten oman värin kasvattaminen ei ehkä olisi niin kovin radikaalia. En loppujen lopuksi kuluta meikkeihinkään vuodessa kovin paljoa, mutta ripsiväri on kyllä pakko olla. Riittääkö tämän päivän ylpeilyn aiheeksi se, että sain vaihdettua kalliin Kanebon ripsarini sentään halvempaan? (ja pakko myöntää myös huonolaatuisempaan). Olen kuitenkin valmis kestämään päivän mittaan hieman alaluomille varisevan ripsivärin kuin täydellisen ei mitään. Olihan se sentään kympin halvempi kuin se kallis, mutta niin ihanan kestävä edeltäjänsä. Mikä on siis tämän päivän hyvä tekoni tai päätös, joka auttaa minua kuluttamaan vähemmän ja karsimaan elämäsätni turhia asioita pois? Riittääkö tälle päivälle tieto siitä, että säästin sentään sen kympin siinä ripsarissa vai pitäisikö oikeasti ihan virallisesti nyt päättää, että en enää värjää hiuksiani. Jään pohtimaan asiaa.

 

Mutta eilen sentään aloin jälleen lajitella roskani oikein kunnolla. Nyt meidän lavuaarin alla kaapissa nököttää nätisti laatikot niin bio,- nestekartonki,- paperi-, lasi ja sekajäte laatikot. Ja säilykkeitä meille ei juurikaan käytetä, mutta jos niitä tulee niin yritän nekin laittaa omaan lokeroonsa ja kiikuttaa sinne minne pitääkin enkä vain survo kaikkea samaan pussiin. Jee. Edes jotain konkreettista on tapahtunut.